Cordes magnètiques que lliguen les erupcions solars.

Durant el darrer segle els astrònoms s’han tornat molt conscients de la dinàmica del Sol. Una de les manifestacions més espectaculars d’aquesta activiata, són les explosions de massa coronal (CME), on milers de milions de tones de matèria és llançada cap a l’espai. Si una CME arriba a la Terra, pot generar un malt “temps espacial” al nostre planeta, ja que pot provocar una disminució o interronpre les comunicacions amb les xarxes de satèl·lits que ens orbiten. Aquest potencial dany, significa que hagi un interès especial per entendre que provoca exacatament una CME.

Un equip d’investigadors de la University College Londo (UCL) ha utilitzat les dades del vehicle espacial Hinode, el qual mostra nous detalls de la formació d’una immensa estructura magnètica que va fer erupció i produir una CME el dia 7 de desembre de 2007. El Dr. Lucie Green investigador responsable d’aquesta recerca, la presentat el passat dia 12 d’abril en el RAS National Astronomy Meeting de Glasgow.

El comportament del Sol està format per la presència de camps magnètics que s’enrosquen a través de l’atmosfera solar. Els camps magnètics poden formar diferents formes d’arcs uniformes, o farcells coherents de línies de delimitació, conegudes com a “cordes de flux”. Entendre l’estructura exacta dels camps magnètics és dons una part crucial per determinar com evolucionen els camps i quin paper jugen en les erupcions solars. En particular, és creu que les cordes de flux incorporen un paper important en el procés de les CME, havent estat detectades freqüentment a l’espai interplanetari, com en el nostre planeta Terra.

El Dr. Green comenta que, “les cordes de flux magnètiques s’han observat a l’espai interplanetari durant molts anys i ara s’intenta entendre la seva participació en la producció de les CME. Ara necessitem que les observacions confirmin o rebutgin l’existència de les cordes de flux en l’atmosfera solar abans d’una erupció, per tal de demostrar la certessa d’aquesta teoria”.

temp_temps.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Gener 7, 2013 2:35 pm

    […] 14 Abril 2010. Cordes magnètiques que lliguen les erupcions solars.   […]

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently