El misteri del company de la nana marró.

A mesura que els nostres telescopis és tornen més potents, els astrònoms estan descobrint objectes que desafien el coneixement convencional. L’últim exemple és la descoberta d’un planeta al voltant d’una nana marró. Si la mida observada és correcta, s’ha descobert un planeta que disposa d’una massa equivalent a 5-10 vegades la de Júpiter. L’edat d’aquest planeta, és menor d’un milió d’anys (l’edat aproximada de la nana marró) un origen més ràpid del pronosticat a la teoria de l’origen dels planetes.

Kamen Todorov, membre de la Universitat Penn State, junt amb altres investigadors ha utilitzat les dades del Telescopi Espacial Hubble i de l’Observatori Gemini, per observar directament el company de la nana marró, i que durant la mateixa recerca han descobert altres 32 joves nanes marrons en la mateixa regió de la constel·lació de Taurus.

Les nanes marrons, són objectes amb desenes de vegades la massa de Júpiter, però que són massa petits per sostenir la fusió nuclear i brillar com una estrella.

Aquest misteriós objecte òrbita a una distància de 3.600 milions de quilòmetres de la nana marró (la distància aproximada de l’òrbita de Saturn al voltant del Sol). Aquesta recerca sortirà publicada properament a la revista Astrophysical Journal.

hs-2010-03-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 27, 2010 2:13 pm

    […] 11 Abril 2010. El misteri del company de la nana marró.   […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.


301 Moved Permanently

Moved Permanently