Ocultació entre llunes.

La lluna de Saturn Epimetheus, l’observem passant per davant de Janus, en un “esdeveniment mutu”, gràcies a les imatges capturades per la sonda Cassini.

Aquestes tres imatges estan capturades en un interval d’un minut cadascuna la qual formen aquesta seqüència on els dos petits satèl·lits s’oculten mutuament. Amb aquestes observacions els científics poden ajustar amb més precisió les orbites d’aquesta gran família de satèl·lits que orbiten a Saturn, i que podem comprovar en aquesta seqüència d’una altre ocultació.

En la imatge podem observar a Janus amb unes dimensions de 179 quilòmetres, i a Epimatheus de 113 quilòmetres. En el moment de capturar aquestes imatges Janus és trobava aproximadament a 748.000 quilòmetres de la sonda Cassini, i Epimatheus a 733.000 quilòmetres.

Podem observar la brillantor d’aquestes petites llunes, gràcies a la llum del Sol que prové de l’esquerra, tot i que per la banda dreta poden recollir la llum reflectida per part del planeta Saturn.

Les imatges és van capturar en llum visible amb la càmera d’angle estret de la sonda espacial Cassini el passat dia 14 de febrer de 2010, amb una resolució de 4 quilòmetres per píxel. Cal tenir present que per tal de poder apreciar el contrast d’aquests satèl·lits, és va augmentar la seva brillantor en un factor de dues vegades.

pia126021.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 27, 2010 6:00 pm

    […] 9 Abril 2010. Ocultació entre llunes.   […]

Deixa un comentari