Panoràmica de La Silla il·luminada per la Lluna.

Aquesta panoràmica ens mostra l’observatori de La Silla, brillant sota el seré resplendor de la llum de la Lluna. Degut que la imatge cobreix quasi bé 360 graus, l’angle d’il·luminació és transforma en un aspecte surrealista, on podem observar l’ombra del fotògraf que sembla acostar-se a la Lluna, i com el lluen telescopi de 3,6 metres de diàmetre de l’ESO (situat en un primer pla), sembla reflectir la llum d’una font lluminosa situada al costa oposat de la Lluna.

Queda clar, que aquest enquadrament òptic no afecta a l’estabilitat dels telescopis situats a 2.400 metres d’alçada, en l’àrid desert d’Atacama a Xile. En aquest emplaçament hi ha el telescopi de 2,2 metres de diàmetre MPG/ESO a La Silla, el qual ha obtingut algunes de les millors imatges astronòmiques amb la càmera Wide Field Imager (WFI). També comparteix ubicació el New Technology Telescope (NTT) de 3,58 metres de diàmetre, el qual va ser el pioner en l’enginyeria i disseny de telescopis, alhora que va ser el primer en disposar d’un mirall controlat per ordinador (òptica adaptativa), una tecnologica desenvolupada per l’ESO.

potw1014a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:03 pm

    […] 7 Abril 2010. Panoràmica de La Silla il·luminada per la Lluna.   […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80