Muntatge d’una antena ALMA europea.

Podem obsrvar una antena europea per l’ALMA (Atacama Millimeter/submillimeter Array) com s’instal·la en la base. El disc reflectant de 12 metres de diàmetre està montada sobre la base i la resta de l’estructura de suport, la qual té un pes de 100 tones aproximadament. Quan estigui a punt, la superfície del disc tindrà un nivell de perfecció equivalent a un error de desviament eqivalent a una ampla d’un full de paper, l’antena tindrà la precisió suficient com per detectar una pilota de golt a una distància de 15 quilòmetres. Aquesta és la segona antena auropea alineada a una alçada de 2.900 metres en el Centre d’Operacions ALMA (OSF) a Xile. Les antenes seran definitivament transportades al Llano de Chanjnantor a 5.000 metres d’alçada respecte el nivell del mar, en els Andes xilens.

ALMA estarà formada per 66 antenes gegants de 12 i 7 metres de diàmetre, observant l’Univers en longituds d’ona m il·limètriques i submil·limètriques. El conjunt forma part d’una aliança entre Europa, Nord-america i Àsia, amb col·laboració amb la República de Xile.

potw1013a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 1:59 pm

    […] 4 Abril 2010. Muntatge d’una antena ALMA europea.   […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.