El color del cràter Herchel.

En aquesta imatge podem observar el subtil color de la lluna de Saturn, Mimes; uns colors que són visibles en aquesta fotografia en fals color on observem el cràter Herchel capturada per la sonda espacial Cassini de la NASA, durant l’últim acostament al satèl·lit.

La imatge ens mostra una superfície amb unes variacios de color que varien en contrast, entre el color blau que correspon als materials que estant al voltant del cràter Herchel, de 130 quilòmetres de diàmetre, i el tint verdós de les regions més antigues d’altres cràters. L’origen de les diferències de color encara no estan prou enteses, però podrien ser causades per les subtils diferències de composició de la mateixa superfície de les dues regions.

El cràter Herchel cobreix una gran part de la regió inferior de la imatge. Per generar la imatge en fals color, és varen combinar les dades capturades en llum ultraviolada, llum verda i infraroja, que van formar una sola imatge, la qual exagera les difererències de color de la superfície.

El color natural de Mimes visible per l’ull humà, podria ser gris o groguenc uniforme, tot i que aquest mosaic realça el contrast i ens mostra les diferències en altres longituds d’ona de llum.

pia12572.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:31 pm

    […] 2 Abril 2010. El color del cràter Herchel.  […]

Deixa un comentari