L’interior humit de Tità.

Aquesta representació artística ens mostra la probable estructura interior de la lluna Tità, que gira entorn al planeta Saturn, gràcies a les dades del camp gravitatori recollides per la sonda Cassini de la NASA. La investigació en senyals de ràdio per pat de l’equip de científics de la missió Cassini suggereix la presència d’una capa exterior de 500 quilòmetres amb una estructura gelada i essencialment desprotegida de roques.

 Coneixem l’existència de molts satèl·lits i planetes, incloent-hi la Terra amb un nucli clarament rocós. Aquesta investigació realitzada en senyals de ràdio, suggereix els diferents estrats separats de gel i roques.

A més d’observar la regió boirosa de Tità (en color groc), els estrats retallats ens mostren l’estructura dels nivells del gel situat a prop de la superfície (en color gris clar), una hipotètica regió interna d’oceans (en color blau), a més d’una altre de gel (en color gris calr), a més de la combinació de roca i gel interior (en color gris fosc).

Al fons podem observar la sonda Cassini i el planeta Saturn, en una representació que no està a escala.

pia12843.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:32 pm

    […] 18 Març 2010. L’interior humit de Tità.   […]

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently