El Spitzer detecta els “batecs de cor” de la Via Làctia.

Uns astrònoms han utilitzat el Telescopi Espacial Spitzer de la NASA d’una manera semblant al que fan els metges amb un estetoscopi, i d’aquesta manera escoltar els “batecs de cor” d’unes estrelles en formació de la nostra galàxia, un descobriment que ajudarà a localitzar la “vida” en la nostra Via Làctia i altres galàxies.

Un senyal vital pel control de la salut de la gent, és el nombre de batecs que el múscul del cor fa en un temps donat. Les galàxies també tenen un tipus de batecs per saber el ritme de formació d’estrelles. Aquest índex indica el nivell d’activitat d’una galàxia i dona pistes al voltant de la seva “vida”, així com també de quan de “temps celeste” disposa per formar noves estrelles i planetes, abans de tornar-se un objecte vell i silenciós.

Ara els astrònoms han sentit l’impuls de la formació d’estrelles a la Via Làctia molt més directament que mai s’havia observat, gràcies al Spitzer. Aquesta informació ajudarà a fer una simulació informàtica per determinar la formació estel·lar, una nova tècnica que ens indica que la nostra galàxia, pot formar actualment una estrella semblant al Sol cada any.

“Mesurar la propoció de formació estel·lar en la nostra Via Làctia amb aquest nou mètode, és important per entgendre com és la nostra galàxia, però aquest coneixement també té implicacions per saber la evolució de les demés galàxies”, comenta en Thomas Robitaille, membre del harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, autor d’aquesta recerca.

sig10-002_inline1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 1:34 pm

    […] 15 Març 2010. El Spitzer detecta els “batecs de cor” de la Via Làctia.   […]

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently