L’espectrometre HIFI detecta aigua i molècules orgàniques a la Nebulosa d’Orió.

L’Observatori Espacial Herchel ha mostrat les empremtes digitals químiques de molècules orgàniques que permeten potencialment la vida en la Nebulosa d’Orió, una regió de gran naixement estel·lar situada en la nostra Via Làctia. Herchel és una missió dirigida per l’Agencia Espacial Europea, amb una important col·laboració de la NASA.

Les noves dades obtingudes amb el telescopi d’observació infraroja (un dels tres instruments situats a bord de l’observatori), ens mostren unes dades com si fossin d’una “mina d’or”, que proporcionarà informació respecte a les molècules orgàniques que és formen a l’espai.

Aquest espectre ha estat un dels primers en ser obtinguts pel HIFI, després d’algunes dificultats tècniques, i que ens mostra un model ric “en punts” que representen l’emissió de llum de molècules específiques de la Nebulosa d’Orió.

Una vegada indentificades les línies associades a les molècules més comuns, els astrònoms poden començar a intuir les traces de les molècules que poden ser precursores directes de molècules que poden originar la vida. Una característica de l’espectre de la Nebulosa d’Orió, és la seva riquesa espectral: entre les molècules que s’han identificat en aquest espctre, hi ha l’aigua, el monòxid de carboni, el formaldehidre, el metanol, el dimetil d’èter, l’òxid de sofre, o el diòxid de sofre.

nhsc2010-003a-ti.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:03 pm

    […] 12 Març 2010. L’espectrometre HIFI detecta aigua i molècules argàniques a la Nebulosa d’Orió.  […]

Deixa un comentari