El mapa d’Enceladus del 2010.

Aquest mosaic ens mostra la superfície d’Enceladus, generat amb les imatges dels vols del vehicle espacial Cassini de la NASA, un mapa global actualitzat de la lluna glacial del planeta Saturn. El mapa incorpora les noves imatges capturades pels vols dels mesos d’octubre i novembre de 2009.

Aquest mapa és una actualització de la versió emesa l’octubre de 2009. Com en altres mapes globals, aquest d’Enceladus s’ha corregit en el sistema de longitud en 3,5 graus a l’oest, comparant-lo en les edicions de l’any 2006, per tal d’ajustar-se amb la definició de longitud indicada per la Unió Astronòmica Internacional.

Les anomenades “franges de tigre”, que tant han captivat als científics de la missió Cassini, és poden observar distorsionades pel mètode de projecció.

Aquest mapa conté imatges de la missió Voyager 2 de la NASA, que va visitar Enceladus fa més de 25 anys. Aquelles dades omplen les regions superiors esquerra, dels 90 graus, fins els 50 graus de latitud nord. Altres regions del mapa, també inclouen imatges de la Cassini Imaging Science Subystem en format de baixa resolució.

El mapa és una projecció colíndrica equidistant, amb una resolució de 110 metres per píxel en les regions de l’equador. El radi d’Enceladus utilitzat per confeccionar el mapa, és de 252 quilòmetres.

pia12564.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari