Galàxia Darth Vader NGC 936.

Brillant en el cosmos a una distància de 50 milions d’anys llum de nosaltres, la galàxia NGC 936 disposa d’una sorprenent semblança a la nau espacial Twin Ion Engine (TIE) utilitzada pel malvat Darth Vader i la seva tripulació en la pel”lícula de la Guerra de les Galàxies. El brillant bulb de la galàxia i la seva estructura del tipus de barra, recorda el motor central i la cabina de comandament de la nau espacial, mentre que un aro d’estrelles que envolta el centre galàctic completa el paral·lel, que correspon a les ales de les naus TIE que estan equipades amb panells solars.

La galàxia aixplogua exclusivament estrelles velles i no mostra cap senyal de formació estel·lar recent. Barres com les observades a NGC 936 són característiques comuns de les galàxies; encara que aquesta és considerablement més intensa que el promig. Encara que és símbol perfecte del costat fosc de la “Força”, i que aquesta galàxia com la majoria, està dominada per una gran quantitat de matèria fosca.

Aquesta imatge ha estat obtinguda amb l’instrument FORS instal·lat en un dels dos telescopis de 8,2 metres de diàmetre del Very Large Telescope, de la cima del Paranal a Xile. Així com també combinant la informació de quatre filtres de banda ample (B,V,R, I). El camp de visió d’aquesta imatges és de 7 minuts d’arc.

potw1009a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari