Rastres blaus a Rhea.

L’orbitador Cassini de la NASA, ens ha mostrat moltes sorpreses en el sistema del planeta Saturn, incloent-hi la presència d’un possible anell de runa que envoltaria la superfície fortament crateritzada de Rhea, la segona lluna més gran de Saturn. Fins ara, no hi havia cap evidència visual directa d’aquest sospitós anell. Aquesta imatge ens mostra una perspectiva d’una sèrie de regions en color blau d’uns 10 quilòmetres d’ampla a banda i banda de l’equador de Rhea.

Aquesta imatge s’ha representat amb una topografia en sensació estèreo, gràcies a les dades que ha processat el Dr. Paul Schenk, membre del Lunar and Planetary Institute de Houston. El material blavós és creu que correspon a gel recent, reexposat de l’estructura de l’anell al llarg de l’equador.

Els cràters amb dipòsits de color blau en el seu interior, tenen unes dimensions aproximades entre 3 i 10 quilòmetres, amb unes profunditats d’un quilòmetre. Els colors han estat realçats per tal de millorar el contrast entre les diferents regions de Rhea.

pia12855.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:32 pm

    […] 4 Març 2010. Rastres blaus a Rhea.   […]

Deixa un comentari