Un radar de la NASA detecta dipòsits addicionals de gel d’aigua a la Lluna.

Utilitzant les dades del radar de la NASA instal·lat a bord de la sonda de l’Índia Chandrayaan, els científics han pogut detectar dipòsits de gel d’aigua a prop del pol nord de la Lluna. L’instrument Mini-Sar de la NASA, un radar lleuger d’obsertura sintètica, va localitzar més de 40 petits cràters amb gel d’aigua. Les dimensions d’aquests cràters varia entre els 2 i 15 quilòmetres de diàmetre. Encara que la quantitat de gel depèn de la seva espessor del mateix cràter, s’ha calculat que podria haver un mínim de 600 milions de tones mètriques de gel d’aigua.

El Mini-Sar ha capturat dades en moltes regions on permanentment estan aombrades, i que estan situades en els pols lunars. Aquestes àrees fosques son extremadament fredes i és creu que existeixen materials volàtils, incloent-hi el gel d’aigua. L’objectiu del Mini-Sar, ha estat fer correspondre aquests dipòsits en aquestes regions.

Mini-Sar és un radar lleuger (de menys de 10 quilos de pes), el qual utilitza les propietats polaritzades de les ones radiofòniques reflectides per determinar les característiques de la superfície de la Lluna. Les superfícies planetàries inverteixen la polarització en la reflexió de les ones radiofòniques, de manera que els ecos del Mini-Sar, puguin ser detectats correctament. La proporció de la potència rebuda en un sentit o un altre, s’anomena polarització circular (CPR). Moltes regions de la lluna disposen d’un CPR baix, significant que la inversió polaritzada singui la norma o el promig, i això fa observar millor les regions d’un CPR alt.

En aquesta imatge podem observar en color vermell els cràter més joves, on el gel pot ser més transparent i detectar per tant un impulsos més intensos.

430811main_feature_ice-like.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 4:29 pm

    […] 3 Març 2010. Un radar de la NASA detecta dipòsitis addicionals de gel d’aigua a la Lluna.   […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.