WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 17:01:37' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Galàxies que interaccionen per formar milions de joves estrelles.

Imagini’s trobar-se un dinosaure viu en el jardí de casa seva. Uns astrònoms han trobat l’equivalent astronòmic a nivell prehistòric, en el pati intergalàctic de darrera: un petit i antic grup de galàxies que han estat 10.000 milions d’anys ajuntant-se. Aquestes estructures són les necessàries per construir les grans galàxies el·líptiques.

Normalment observem aquestes galàxies nanes a milers de milions d’anys llum de nosaltres, i que això ens indica la seva antiguitat. Aquestes galàxies en concret, pertanyen al Hickson Compact Group 31, les quals estan relativament pròximes a nosaltres, només a 166 milions d’anys llum. Les noves imatges capturades pel Telescopi Espacial Hubble de la NASA, ens ofereixen una finestra al que va passar en els primers temps de l’Univers, quan s’estaven formant les pedres de construcció. Les observacions del Hubble han afegit dues noves pistes a la història, que permet als astrònoms pronosticar com van succeir les primeres fusions de galàxies, i com probablement evolucionan en un futur. Els astrònoms reconeixen la evolució d’aquests sistemes, al reconèixer les agrupacions d’estrelles més velles, que corresponen als cúmuls globulars, amb unes edats aproximades de 10.000 milions d’anys.

Aquest sistema estel·lar, és molt ric en gas d’hidrogen, el qual és el responsable de la creació de multitud d’estrelles. Els astrònoms han utilitzat la Hubble Advanced Camera for Surveys per observar aquestes joves i brillants estrelles, que permeten saber l’edat d’aquesta formació estel·lar i determinar d’aquesta manera que està patint les fases finals de la concentració d’aquestes galàxies.

Aquesta imatge, és una composició de dades capturades pel Telescopi Espacial Hubble, el Telescopi Espacial Spitzer i l’Explorador d’Evolució Galàctica (GALEX).

hs-2010-08-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 1:34 pm

    […] 25 Febrer 2010. Galàxies que itneraccionen per formar milions de joves estrelles.   […]

Deixa un comentari