Activitat Extra-Vehicular.

L’astronauta americana Sunita Wiliams, va realitzar durant l’expedició nº 14 a l’Estació Espacial Internacional, tres sortides a l’exterior de la llançadora espacial, anomenades Activitat Extra-Vehicular (EVA Extra Vehicular Activity), acumulant un total de 22 hores i 27 minuts de permanència a l’espai exterior, generant d’aquesta manera una nova marca per una dona astronauta.

Mikel Lopez-Alegria comandant de la llançadora, i l’enginyera Sunita Wiliams varen completar amb la tercera EVA, la substitució d’uns panells solars, així com la reparació d’un tub del dipòsit d’amoníac, que formava part del sistema de refrigeració de l’estació espacial.

Les previsions són que, Lopez-Alegria faci una última sortida amb l’enginyer rus Mikhail Tyuirin el proper 22 de febrer. D’aquesta manera l’astronauta americà quedaria en tercer lloc en el temps acumulat d’activitat EVA.

S’espera que amb aquestes activitats, superarà a l’astronauta Jerry Ross, el qual posseeix el record amb 58 hores fruit de 8 sortides EVA. De totes maneres quedarà lluny del cosmonauta rus Anatoly Solovyov que te més de 77 hores de permanència a l’espai exterior com a conseqüència de 16 sortides.

A la fotografia podem veure a l’astronauta Sunita Wiliams, treballant a l’exterior de l’Estació Espacial Internacional.

sunita-wiliams.jpg

més informació a, http://www.nasa.gov/mission_pages/station/expeditions/expedition14/exp14_eva7.html

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 14, 2007 8:19 pm

    […] 8 Febrer 2007. Activitat Extre-Vehicular. […]

Deixa un comentari