El VISTA deixa al descobert emissions d’alta velocitat de joves estrelles.

La Nebulosa d’Orió ens mostra alguns dels seus secrets ocults, en aquesta impactant imatge capturada pel nou telescopi Visible and Infrared Survey Telescope for Astronomy (VISTA). El gran camp de visió que disposa aquest telescopi ens mostra tot el seu resplendor, gràcies a la seva visió infraroja, que a més ens mostra una profunda mirada a les regions plenes de pols que normalment estant amagades a la nostra visió, deixant d’aquesta manera al descobert els comportament de les joves estrelles.

El VISTA, és l’última incorporació a l’Observatori del Paranal de l’ESO, situat a Xile. Aquest telescopi, és el rastrejador més gran del món i està dedicat a cartografiar el cel en longituds d’ona infraroges. El seu gran mirall (de 4,1 metres de diàmetre), el gran camp i els seus detectors altament sensibles, fan del VISTA un instrument únic. Aquesta impactant imatge de la Nebulosa d’Orió ens mostra les notables capacitats del VISTA (la imatge del VISTA, és la de la dreta).

La Nebulosa d’Orió és una amplia formació estel·lar situada a uns 1.350 anys llum de la Terra. Tot i que la visió d’aquesta nebulosa a través d’un telescopi normal resulta espectacular, el que veiem en llum visible és tant sols una petita part del núvol de gas i pols que està formant estrelles. La major part d’aquests naixements succeeixen en les profunditats dels núvols de pols, i per tal d’observar-los, els astrònoms utilitzaen telescopis amb detectors de radiació infraroja d’ones amples, que poden penetrar dins de la pols. VISTA ha capturat aquesta imatge de la Nebulosa d’Orió en longituds d’ona properes al doble de grandària del que pot percebre l’ull humà.

eso1006a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.