Observant dues aurores alhora.

El gran planeta anellat Saturn és segurament un dels cossos més intrigants que orbitem al Sol. El telescopi espacial hubble ha capturat ara, una imatge on podem observar unes aurores en els dos pols alhora.

En el transcurs de la seva translació entorn al Sol cada 30 anys, tenim l’oportunitat d’observar només dues vegades els dos pols al mateix temps. El Hubble ha observat en multitud d’angles el planeta des de l’any 1990, tot i que l’any 2009 va tenir l’oportunitat única d’observar els anells de canto i els dos pols alhora, mentre el planeta s0costava al seu equinocci.

Aquestes observacions van més enllà de disposar d’unes bones imatges, ja que ha permès als investigadors estudiar el comportament durant un temps sostingut de les esctructures dels pols. També han pogut observar la raresa dels esdeveniments succeïts durant aquest últim equinocci, com aquestes aurores.

heic1003a1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 27, 2010 2:15 pm

    […] 16 Febrer 2010. Observant dues aurores alhora.   […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.