Uns astrònoms descobreixen unes estrelles molt fredes a prop de nosaltres.

Utilitzant el Telescopi Infraroig del Regne unit (UKIRT) situat a Hawaii, s’ha descobert el que és coneix tècnicament com a nana marró.

El que ha desconcertat als astrònoms són els seus estranys colors, que el fan semblar o molt blava o molt vermella, depenent de quina regió de l’espectre s’utilitza per observar-la.

L’objecte és coneix com SDSS1416+13B, està situada en una òrbita molt ampla al voltand d’una altre nana marró, una mica més brillant i calenta, SDSS1416+13A. El membre d’aquesta parella, és més brillant i va ser detectada amb llum visible per el Sloan Digital Sky Survey. En canvi , SDSS1416+13B només s’observa en llum infraroja. La parella està situada entre 15 i 50 anys llum del Sistema Solar, que ès una distància molt propera en termes astronòmics.

“Aquesta és la quarta vegada en tres anys que l’UKIRT ha desconert nanes marrons cada cop més fredes, i que ara ha deixat el rècord amb una temperatura de 200 graus Celsius”, comenta el Dr.Philip Lucas, membre de l’Escola Universitària de Física, Astronòmics i Matemàtiques de Hertfordshire.

“Amb aquesta hem d’anar amb molt de compte, perquè els seus colors són molt diferents del que hem observat fins ara. Fins i tot si resulta que la temperatura tant baixa, no existeix evidència fins ara tenint en compte els seus colors, això trindrà molt ocupats als astrònoms per intentar disposa una explicació”.

 brown-dwarf_2251.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Gener 7, 2013 2:44 pm

    […] 9 Febrer 2010. Uns astrònoms descobreixen unes estrelles molt fredes a prop de nosaltres.  […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.