Regions actives de l’alta atmosfera solar.

Observem dues regions actives (àrees més brillants) en el contorn diametralment oposat del Sol, gràcies a aquesta imatge del SOHO, el qual va aconseguir aquesta interessant imatge d’uns extensos camps magnètics associats a les dues regions.

En aquesta longitud d’ona de llum del ultraviolat extrem “veiem” el ferro inoitzat escalfat a una temperatura de 2 milions de graus, situat en la part superior de l’atmosfera solar. Encara que la imatge és una mica difusa, podem observar clarament en altres longituds d’ona, que el material està localitzat en unes línies en forma d’arc dins del camp magnètic que s’agrupen en aquestes regions actives. Des de fa uns mesos, el camp magnètic solar, està generant a gran escala una estructura al llarg de l’equador del Sol. Ara, aquesta estructura és disposa d’una forma més inclinada, en direcció aproximada d’aquestes dues regions, és la prova que el nou cicle del màxim solar ha començat.

eit284pair.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 1:34 pm

    […] 7 Febrer 2010. Regions actives de l’alta atmosfera solar.  […]

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently