Noves imatges de Plutó enregistrades pel Hubble.

Aquestes imatges, les millors de les tres últimes dècades, estan permeten als astrònoms planetaris interpretar d’una manera excepcional les característiques de Plutó, comenta en Marc Buie, principal investigador del Southwest Research Institute de Boulder. “Les observacions del Hubble són una peça clau, per estudiar fins i tot possibles canvis estacionals a Plutó, i que això ens obra noves línies d’investigació”.

Les imatges del Hubble, indiquen que Plutó no és segurament una senzilla esfera de roca i gel, si no que probablement pot ser un món dinàmic que sofreix canvis atmosfèrics notables. Aquest procés de canvi estacional, pot estar produït per la seva òrbita el·líptica de 248 anys entorn al Sol, que a la Terra succeeixen com a conseqüència de la seva inclinació orbital.

Les estacions a Plutó, són molt asimètriques a causa de l’òrbita el·líptica, que provoca els canvis del casquet polar nord, ja que el planeta nan és mou més ràpidament quan s’acosta al Sol.

Aquestes observacions estan basades en observacions des de la Terra, entre els anys 1988 i 2002, i que mostraven canvis atmosfèrics durant aquell període. Aquest fet podria estar causat per l’escalfament i sublimació del gel de nitrogen. Les noves imatges del Hubble recullen el període de 2002 i 2003, i que ens donen aquesta nova informació sobre l’evolució de la seva possible atmosfera.

Aquestes imatges van estar capturades amb l’Advanced Camera for Surveys, i que ajudaran a la missió New Horizons que té prevista l’arribada a Plutó l’any 2015. Tot i que la sonda passarà tant ràpid al voltant de Plutó que només permetrà observar un sol hemisferi.

421590main_p1006ay-full.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari