El Telescopi Espacial Hubble, observa el cometa semblant a un asteroide P/2010 A2.

Aquesta és una imatge presa pel Telescopi Espacial Hubble de la NASA, d’un objecte semblant a un cometa, anomenat P/2010 A2, i que va ser descobert pel LINEAR (Lincoln Near-Hearth Asteroid Research program) el passat dia 6 de gener. Aquesta imatge és força inusual, fins i tot comparant-la amb les imatges capturades amb els telescopis terrestres. Aquesta imatge en concret, va ser capturada el 29 de gener i ens presenta una estranya composició filamentosa, que sobresurt del seu nucli i s’escampa amb unes estructures de pols.

La imatge del requadre més petit, ens mostra aquesta complexa estructura que suggereix que no és tracta d’un cometa, i que podria ser el producte d’una col·lisió frontal entre dos asteroides amb unes velocitats de fins a cinc vegades més ràpid que una bala (uns 5 quilòmetres per segon). Els astrònoms creuen que podria tractar-se d’uns asteroides situats en el mateix cinturó d’asteroides, i que observem ara observem una topada mai observada fins el moment.

Els filaments de pols i grava, han sortit llançats d’un nucli amb unes dimensions aproximades de 140 metres. Alguns d’aquests filaments són escombrats per la pròpia pressió de la radiació de la llum solar, que genera les estries de pols. Una proba que es tracta d’un impacta, seria l’absència de gas en els espectres enregistrats utilitzant els telescopis terrestres.

En el moment de fer aquesta observació l’objecte és trobava a una distància de 300 milions de quilòmetres del Sol i 140 milions de quilòmetres de la Terra. Les imatges del Hubble, van estar enregistrades amb la nova Wide Field Camera 3 (WFC3). La imatge és va prendre amb llum visible. Tot i que el color que observem, no el veuríem, ja que en aquesta imatge és va afegir el color blau per observar en major contrast els detalls.

hs-2010-07-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:32 pm

    […] 4 Febrer 2010. El Telescopi Espacial Hubble, observa el cometa sembñant a uns asteroide P/2010 A2.  […]

Deixa un comentari