Les estrelles més massives, neixen com el nostre Sol ?.

Explicar com neixen les estrelles més massives dins de les profunditats de les “maternitats” estel·lars, és un dels grans misteris de l’astronomia moderna. Ara, les observacions del Observatori Gemini, ens proporcionen noves i convincents evidències ques aquests pesos pesants estel·lars, puguin néixer de la mateixa manera que les estrelles més lleugeres, com el nostre Sol.

“El problema, és que les estrelles més massives és formen molt més ràpidament que les estrelles com el nostre Sol, i això provoca que quedin lliures dels seus núvols natals més aviat”, comenta en Ben Davies, membre de la Universitat de Leeds (Regne Unit) i de l’Institut Tecnològic de Rochester. “Si volem observar el procés de formació d’una estrella massiva, cal observar-la a través dels núvols que l’enfosqueixen”.

Davies dirigeix un equip internacional de recerca, que ha observat en radiació infraroja i amb resolució d’òptica adaptativa. Això ha permès penetrar dins del gas i la pols que obscureix la regió de la protoestrella massiva W33A.

L’equip de Davies, ha calculat que l’estrella prenatal és com a mínim 10 vegades més massiva que el Sol, i que està creixent ràpidament. Segons Davies, aquesta és la primera vegada que hem estat capaços de desentranyar la dinàmica profunda d’aquesta maternitat estel·lar, amb aquest detall. “Hem observat una estrella massiva en el seu moment de la formació, identificant els senyals d’un disc d’acreció incrustat dins d’un torus de gas i pols. També observem que el material és desplaça a velocitats de fins a 300 quilòmetres per segon. Aquestes circumstàncies, són comuns en el procés de formació d’estrelles més petites”.

fig12.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:04 pm

    […] 2 Febrer 2010. Les estrelles més massives, neixen com el nostre Sol ?.  […]

Deixa un comentari