Panorama vertical del telescopi de 3,6 metres de La Silla.

Observem aquesta impressionant imatge vertical del telescopi de 3,6 metres de diàmetre de l’ESO, en la qual podem observar un gran detall. El telescopi està situat en el Cerro de la La Silla, a 2400 metres d’alçada, que alhora és la llar del centre d’observació de l’ESO, situat en els contraforts del desert d’Atacama. Aquest telescopi està equipat amb l’HARPS, el millor rastrejador d’exoplanetes del món. El telescopi de 3,6 metres de l’ESO, va començar les seves observacions l’any 1977, tot i que va quedar completament actualitzat l’any 1999.

El mirall principal és troba sota de la fosca cobertura protectora, i l’estructura negra de dalt, suporta el mirall secundari. El cub de color blanc que està per sobre del mirall secundari, conté l’ordinador que controla aquest mirall.

36vertpan-potw.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 27, 2010 12:25 pm

    […] 1 Febrer 2010. Panorama vertical del telescopi de 3,6 metres de La Silla.  […]

Deixa un comentari