WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 07:31:54' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un trio de galàxies ben barrejades.

Tot i que són els objectes més grans de l’univers, i que alhora s’allunyen mútuament, fa que algunes galàxies interaccionin entre elles. El Telescopi Espacial Hubble, ha fotografiat molts parells de galàxies col·lidint. Igual que en els flocs de neu, cap col·lisió de galàxies és exactament semblant. Això és el que hem observat en les imatges fins avui dia.

A primera vista, semblña com si una petita galàxia, estigués amb una estira i afluixa entre un parell de galàxies el·líptiques. Com si estigués enganxada a una batedora còsmica, els seus braços de pols s’estan estirant i s’estan deformant, remolcats per la força de la gravetat. A diferència de les galàxies el·líptiques, les espirals són més riques en pols i gas per la formació de noves estrelles. El destí de les galàxies espirals, pot ser com la d’un caramel, empassat pel parell de galàxies el·líptiques, que provocaran amb una “tempesta de foc”, una nova creació estel·lar.

Si haguessin astrònoms en els planetes d’aquest grup de galàxies, tindrien un seient de primera fila, per observar el deliri del naixement d’estrelles, i que s’anirà desenvolupant durant els propers milions d’anys. Finalment les galàxies el·líptiques s’hauran fusionat, creant una única supergalàxia varies vegades més gran que la nostra Via Làctia. Aquest trio forma part d’un cúmul de 16 galàxies, algunes d’aquestes nanes. El cúmul de galàxies, s’anomena Grup Compacte Hickson 90, i està situat a uns 100 milions d’anys llum de nosaltres, en direcció de la constel·lació de Piscis Austrinus (el Peix del Sud).

419980main_image_1575_946-7.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Març 28, 2010 6:33 pm

    […] 31 Gener 2010. Un trio de galàxies ben barrejades.  […]

Deixa un comentari