La misteriosa observació d’un cometa o un asteroide.

Alguna cosa molt curiosa estar passant a uns 400 milions de quilòmetres de nosaltres, dins del cinturó d’asteroides.

Els astrònoms creuen que estan presenciant una col·lisió mai observada fins ara, entre dos asteroides.

El trencaclosques esta centrat en un objecte que s’ha descobert recentment, que sembla més un cometa, però que esta situat entre els asteroides.

Aquest objecte va ser descobert el passat dia 6 de gener de 2010, pel Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR), en una recerca habitual del cel. Aquest objecte sembla tenir una òrbita dins del cinturó d’asteroides, un lloc on no viuen normalment els cometes.

Quina és la estructura del objecte ?. L’arribada dels cometes a òrbites el·líptiques que s’acosten al Sol, provoquen llargues cues de pols i gas, com a conseqüència de la sublimació del gel i pols del seu nucli. Mentre que els asteroides, són objectes situats en òrbites més circulars i que normalment no disposen de materials tant volàtils com els cometes.

En Jim Scotti, un veterà observador de cometes, comenta que en altres ocasions ja s’han observat aquests híbrids cometa/asteroide.

Però el que fa emocionant aquesta observació als astrònoms, és ser la primera observació probable d’una col·lisió de dos objectes a altíssima velocitat. Aquestes col·lisions segurament hauran estat presents antigament, cosa que hauria augmentat la quantitat de runa, però ara els astrònoms poden observar una d’aquestes col·lisions.

6a00d8341bf67c53ef0120a7e82.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

2 Comentaris fins ara

  1. […] Aquesta és una imatge presa pel Telescopi Espacial Hubble de la NASA, d’un objecte semblant a un cometa, anomenat P/2010 A2, i que va ser descobert pel LINEAR (Lincoln Near-Hearth Asteroid Research program) el passat dia 6 de gener. Aquesta imatge és força inusual, fins i tot comparant-la amb les imatges capturades amb els telescopis terrestres. Aquesta imatge en concret, va ser capturada el 29 de gener i ens presenta una estranya composició filamentosa, que sobresurt del seu nucli i s’escampa amb unes estructures de pols. […]

  2. » Index 2010 Març 28, 2010 6:34 pm

    […] 22 Gener 2010. La misteriosa observació d’un cometa o asteroide.   […]

Deixa un comentari