Tethys esmunyint-se per darrera de Tità.

La lluna Tethys amb el seu prominent cràter Odysseus, s’endinsa silenciosament pel darrera de la lluna més gran de Saturn, Tità. En la següent imatge podem observar com sobresurt per l’altre costat del satèl·lit.

Tethys té una grandària de 1062 quilòmetres, i és trobava situat dues vegades més lluny de la sonda Cassini, del que estava Tità, amb un diàmetre de 5.150 quilòmetres. La distància de Tethys a la sonda era de 2,2 milions de quilòmetres, mentre que de Tità és trobava a 1 milió de quilómetres aproximadament.

Entre les dues imatges, hi ha una separació de 18 minuts. Les imatges formen part d’una seqüència que origina aquest esdeveniment mutu, en la qual una lluna passa al davant de l’altre, i que alhora és observat per la sonda espacial. Aquest esdeveniment ajuda als científics a refinar i comprendre les orbites de les llunes de Saturn.

Per aconseguir aquestes imatges, es van utilitzar filtres espectrals de color vermell, verd i blau, i és van combinar per generar una imatge en color natural. Les imatges és van obtenir amb la càmera d’angle estret de la sonda espacial Cassini, el passat dia 26 de novembre de 2009. La resolució de les imatges, és de 6 quilòmetres per píxel per Tità, i de 13 quilòmetres per píxel per Tethys.

pia12528.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 27, 2010 12:56 pm

    […] 21 Gener 2010. Tethys esmunyint-se per darrera Tità.   […]

Deixa un comentari