Fabricant estrelles.

Les galàxies de tot l’univers estant il·luminades pels naixements de noves estrelles. Però, per una galàxia espiral propera a nosaltres, la fabricació d’estrelles sembla que s’hagi acabat del tot.

Els astrònoms s’han sorprès en observar que l’activitat de formació estel·lar en les regions externes de NGC 2976, estiguin virtualment adormides des de fa milions d’anys.

Una explicació que donen els astrònoms, podria ser la important interacció amb la galàxia propera M-81, una veïna amb molta massa que hauria propiciat en el seu moment el naixement d’estrelles, i que hores d’ara s’ha acabat. Les imatges del Telescopi Espacial Hubble de la NASA, ens mostren que la formació d’estrelles en aquesta galàxia es va acabar fa uns 500 milions d’anys, mentre s’acabava una part del gas per la formació d’estrelles, mentre que la resta es col·lapsava caient a l’interior de la galàxia. Sense l’aportació d’aquest gas, una gran part d’aquesta galàxia no disposa d’una producció d’estrelles, i tant sols podem observar aquesta fabricació en una petita regió de 5.000 anys llum al voltant del nucli.

417320main_image_1565_946-7.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 4:30 pm

    […] 19 Gener 2010. Fabricant estrelles.   […]

Deixa un comentari