La protecció del Sistema Solar.

El sistema solar primitiu, va ser un lloc complex per l’existència de molècules. Llavors hi havien pocs llocs on protegir-se de la intensa radiació ultraviolada d’un jove Sol. Tanmateix, els nous models teòrics ens indiquen que el vapor d’aigua podria haver proporcionat una certa protecció (com la capa d’ozó en l’atmosfera terrestre) a les molècules que existien en el disc de pols que va formar els planetes.

Aquesta protecció d’aigua podria haver ajudat als discs de material a formar l’aigua dels oceas a la Terra. També haurien proporcionat un refugi pels primers elements de construcció biològica, que es formen a l’espai.

“L’aigua s’hauria sacrificat per protegir la nostra química”, comenta en Ted Bergin, membre de la Universitat Ann Arbor de Michigan.

Bergin i el seu company Thomas Bethell, han calculat la proporcioó que hauria existit de vapor d’aigua en aquestes regions interiors dels joves sistemes planetaris. D’una manera inesperada, han localitzat uns percentatges d’aigua milers de vegades superior al qye hauria escapat d’aquella destrucció ultraviolada.

Aquests resultats han estat comunicats en l’últim exemplar de la revista Science, on s’expliquen els percentatges de vapor d’aigua que s’ha localitzat al voltant de joves estrelles, i que d’aquesta manera poden ajudar a entendre la formació dels mateixos planetes.

2-solarsystems1.jpe

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 1:35 pm

    […] 18 Gener 2010. La protecció del Sistema Solar.   […]

Deixa un comentari