Dunes simètriques d’un cràter del planeta Mart.

Les dunes són grans estructures de sorra, que s’origigen normalment dins de molts cràters del planeta Mart. Aquest exemple que observem, és un camp de dunes situat dins d’un cràter de Noachis Terra, situat a l’oest de la gran conca d’impacte Hellas.

La High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE), una càmera situada a bord de la Mars Reconnaissance Orbiter de la NASA, va capturar aquesta imatge el passat dia 28 de desembre de 2009.

En aquesta imatge podem observar l’estructura lineal, que pot estar formada per la direcció dels vents i que actua a manera de desplaçament. Observem una gran similitud en aquestes estructures, incloent-hi unes bandes vermelloses (pols acolorida) situades el les pendents de direcció nord-est.

La regió méx extensa de dunes lineals conegudes del nostre sistem solar, estant situades en la lluna de Tità del planeta Saturn. Tità disposa d’un ambient climàtic molt diferent al de Mart, i per aquest motiu existeix aquesta diferència.

La imatge cobreix una extensió aproximada 1,2 quilòmetresm d’ample, i és troba situada a 42,7 graus de latidu sud, i 38.0 graus de longitud est. En aquests moment en aquesta regió del sud del planeta Mart, és la tardor.

pia12491.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:33 pm

    […] 17 Gener 2010. Dunes simètriques d’un cràter del planeta Mart.  […]

Deixa un comentari