Observant el naixement d’una estrella massiva.

Un equip d’astrònoms dirigits per Lynn D. Matthews, membre del MIT Haystack Observatory, ha descobert un disc de gas que gira al voltant d’una jove estrella massiva, que mostra per primera vegada evidències d’unes estructures en estrelles massives, que fins ara nomes s’observaven en estrelles més petites. Fins ara  les estrelles massives, es consideraven les responsables de la formació de la majoria d’elements químics a l’univers, que alhora generaven planetes semblants a la Terra, així com la vida. Entendre la formació d’aquestes estrelles, ajudarà a resoldre els misteris sobre el mateix origen de la vida.

Fins aquestes observacions, havia estat difícil demostrar com es formaven les estrelles  massives, perquè són objectes rars, i que tendeixen ha estar tapades pels propis densos núvols de pols que ajuden a la seva formació. Utilitzant el radiotelescopi de la National Science Foundation Very Long Baseline Array (VLBA), en diferents longituds d’ona emesa per aquesta jove estrella, situada a uns 1.300 anys llum de nosaltres, en la constel·lació d’Orió, Matthews ha produït una pel·licula (time-lapse) on mostra el disc que gira al voltant de l’estrella.

“És la primera evidència real, d’una jove estrella massiva envoltada per un disc d’acreció, així com d’un disc amb vents magnètics”, comenta el professor d’astrofísica Mark Krumholz, responsable del time-lapse, i que ha estat publicat recentment en la revista Astrophysical Journal del mes de gener.

20100108143403-11.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 27, 2010 12:26 pm

    […] 13 Gener 2010. Observant el naixement d’una estrella massiva.   […]

Deixa un comentari