Llum zodiacal per sobre de La Silla.

En aquesta bonica imatge podem apreciar la llum zodiacal, amb una brillantor triangular i que s’observa millor en els cels nocturns sense la llum de la Lluna, o de contaminació lumínica. La fotografia va ser presa des de l’observatori astronomica de La Silla a Xile, el setembre de 2009, i enregistra la regió corresponent a la posta de Sol. Un mar de núvols s’ha instal·lat en la part baixa de la vall de La Silla, situat a una alçada de 2.400 metres.

La llum zodiacal és llum solar reflectida per partícules de pols situades entre el Sol i la Terra, i que s’observen millor a la posta o sortida del Sol. Tal com indica el seu nom, aquesta llum celeste és reparteix per l’anell de constel·lacions del zodíac. Aquestes és localitzen al llarg de l’eclíptica, un “cami aparent” per on viatge el Sol a través de la Terra.

zodiacal_beletsky_potw.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Març 28, 2010 6:34 pm

    […] 12 Gener 2010. Llum zodiacal per sobre de La Silla.   […]

Deixa un comentari