El WISE observa per primera vegada un cel estrellat.

El Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) de la NASA, ha capturat les primeres imatges del cel estrellat en llum infraroja.

Aquest satèl·lit va ser enviat a l’espai el passat dia 14 de desembre, el WISE pot escanejar milions d’objectes, inclosos asteroides, estrelles “fallides”, o potents galàxies. Les dades del WISE s’utilitzaran com a cartes de navegació entre d’altres per les missions dels telescopis Hubble o Spitzer.

En aquesta imatge infraroja del WISE podem observar unes 3.000 estrelles de la constel·lació de Carina.

La imatge cobreix una regió de cel aproximadament tres vegades la grandària de la lluna plena, i s’ha presentat a la comunitat científica en motiu de la 215ª reunio de l’American Astronomical Society, celebrada a Washington. Aquesta imatge conté molt objectes inusualment brillants, i que podrien espatllar els delicats sensors dels satèl·lits.

Per poder capturarl’escalfor infraroig d’aquestes estrelles, el vehicle WISE no pot percebre la seva pròpia escalfor generada pels propis instruments o motors. Per aquest motiu el telescopi i demés artefactes s’han refredat a temperatures ultrafredes, que arriben als 8 graus Kelvin o -265º Celsius.

415700main_wise20100106-516.jpg

Si voleu més inormació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 27, 2010 2:15 pm

    […] 10 Gener 2010. El WISE observa per primera vegada un cel estrellat. […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.