Les tres primeres antenes ALMA fan les primeres probes.

El 20 de novembre de 2009 va ser un gran dia, ja que va poder ser instal·lada amb èxit la tercera antena de l’observatori ALMA, a “l’enclamanent alt”, situat al Llano de Chajnantor, a una alçada de 5.000 metres als Andes xilens. Després d’una sèrie de probes tècniques, els astrònoms i enginyers varen observar els primers senyals d’una font astronòmica utilitzant les tres antenes de 12 metres de diàmetre, connectades entre si, treballant 24 hores contínues per tal d’establir el centratge del sistema.

“El primer senyals va ser observat el passat mes d’octubre amb tant sols dues antenes ALMA, i que podem comparar amb els primers balbuceigs d’un bebè”, comenta en Leonardo Testi, membre del Project Scientist d’Europa per l’ALMA. “Observar amb la tercera antena, ha representat el moment on el bebè comenta la seva primera paraula, encara no una oració complerta, però que sens dubte és molt emocionant”.

L’enllaç de les tres antenes ha estat clau per comprovar el sistema electrònic i del software que s’està instal·lant a l’ALMA, el qual ha estat un èxit i que ens avança les possibilitats i capacitats del futur observatori. Una vegada acabat, ALMA disposara de 66 antenes de tecnologia punta, i que actuaran a manera d’un gran interferòmetre, es a dir que podran treballar conjuntament com si fossin un sol telescopi, explorant d’aquesta manera el cel en ones mil·limètriques i submil·limètriques.

eso1001a1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 27, 2010 12:56 pm

    […] 9 Gener 2010. Les tres primeres antenes ALMA fan les primeres probes.   […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.


301 Moved Permanently

Moved Permanently