WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 11:38:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El futur telescopi de l’ESO.

L’ESO està dissenyant actualment el European Extremely Large Telescope (E-ELT), que amb 42 metres de diàmetre, serà el telescopi més gran del món. Quan comenci les seves observacions durant l’any 2018, el E-ELT s’ocuparà dels majors desafiaments científics del nostre temps, i s’esprea que aconsegueixi notables descobriments, incloent-hi: el seguiment de planetes semblants a la Terra que estan orbitant en estrelles on les “zones d’habitabilitat”, podria permetre l’existència de la vida; aquest és sens dubte un dels “Sants Grials” de l’astronomia moderna. Podeu trobar més informació d’aquest telescopi en aquest PDF en angles.

El disseny del mateix mirall, ja és per si revolucionari, i és basa en un innovador esquema de cinc miralls que permetrà una qualitat excepcional. El mirall principal, estarà compost per gairebé 1.000 segments, cadascun de 1,45 metres de diàmetre i de tant sols 50 mm de gruix. El disseny òptic demandarà el suport d’un mirall secundari de 6 metres de diàmetre, tant gran com molts dels grans miralls primaris dels telescopis actuals.

Per compensar les turbulències atmosfèriques, i que per tant les fotografies estel·lars quedin nítides, el sistema incorporarà l’òptica adaptativa. Cadascun d’aquests miralls estarà agafat per més de 5.000 accionadors que podran distorsionar la seva forma mil vegades per segon.

El telescopi tindra diferents instruments científics. Serà possible passar d’un instrument a un altre en pocs minuts. El telescopi i la cúpula tindran la possibilitat de canviar la possició d’observació d’un objecte del cel, en un breu temps.

elt-illustration-5k-potw.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari