Bonics naixements en la Nebulosa d’Orió.

Aquesta col·leció de 30 imatges, ens mostren sistemes planetaris embrionaris situats a l’interior de la Nebulosa d’Orió, les quals han estat enregistrades pel Telescopi Espacial Hubble, i que formen part d’una recollida de dades per tal de descobrir la formació planetària en estrelles. Ara amb aquesta nova mostra, podem observar que els discs protoplanetaris també s’observen al voltant de moltes joves estrelles. Només el Telescopi Espacial Hubble de la NASA/ESA, disposa de l’alta resolució i sensibilitat, per tal de mostrar aquests discs circum-estel·lars en longituds d’ona visible.

Com una magnifica pintura d’aquarel·la, la Nebulosa d’Orió és un dels objectes més fotogènics de l’espai, i un dels favorits del Telescopi Espacial Hubble. Les estrelles acabades de néixer, emergeixen de la barreja de la nebulosa de gas i pols, mostrant-nos els seus discs protoplanetaris, on les estrelles es troben situades en el seu centre, alhora que neteixen els romanents de pols i gas, generant unes regions buides que amb aquest material finalment s’agrupara per formar nous planetes. Es creu que aquestes regions, corresponen a joves sistemes planetaris en formació.

Aquesta recerca, forma part d’un projecte que utilitza l’Advanced Camera for Surveys (ACS), en la qual els investigadors ja han descobert 42 sistemes protoplanetaris.

Visible a ull nu, la Nebulosa d’Orió ha havia estat observada des de temps antics, però la primera descripció va ser a començaments del segle 17, per part de l’astrònom francès Nicolas-Claude Fabri de Peiresc. La nebulosa està situada a uns 1.500 anys llum de nosaltres, i és coneguda també com a Messier-42, sent la regió de formació estel·lar massiva més propera a la Terra.

heic0917a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari