Les dues llunes de Mart observades alhora.

Phobos és la lluna més gran i propera al planeta vermell, i que gira en tant sols 7 hores i 39 minuts. Viatja evidentment molt més ràpida que la Lluna entorn a la Terra. La sonda de l’ESA Mars Express, és trobava a una distància de 11.800 quilòmetres quan va capturar aquestes imatges. Deimos estava a una distància de 26.200 quilòmetres.

Observar les dues llunes del planeta Mart en el mateix moment, no es un fenomen normal, i en aquesta ocasió va succeir que els dos satèl·lits es trobaven al davant de la càmera de la sonda. Aquesta circumstància va succeir el passat dia 5 de novembre de 2009.

En aquesta imatge podem observar les possicions que calen per que les òrbites el·líptiques d’aquestes llunes i de la mateixa sonda, coincideixin amb el moment precís del pas de la sonda Mars Express. Les resolucions de les imatges varien dels 110 metres per píxel per Phobos, als 240 metres per píxel per Deimos.

En aquesta imatge, observem els dos satèl·lits a l’esquerra en una imatge sense processar, i a la dreta ja amb la imatge processada amb més definició.

455-20091201-images_of_both.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 12:32 pm

    […] 16 Desmbre 2009. Les dues llunes de Mart observades alhora.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80