Mirant a dins i fora.

Obrint i descobrint aquesta imatge del SOHO (capturades al mateix moment) podem observar i comparar detalls de dues regions actives diferents, enregistrades també en diferents longituds d’ona. La fotografia ens mostra una imatge magnètica (blanc i negre) de la superfície del Sol, amb una imatge amb dades de llum ultraviolada (blau i blanc), que ens mostra la matèria que hi ha sobre de la superfície del Sol. La seqüència ens mostra tres estrats diferents. En la primera imatge, presa en longitud d’ona d’UV, podem observar dues regions actives (àrees més clares) situades a prop de la superfície del Sol, en la seva part superior dreta. Tot seguit sens mostra una imatge magnètica del Sol (un magnetograma), en la qual apareixen les mateixes regions actives en unes àrees en blanc i negre. Aquestes estructures representen les polaritats del nord i sud de la regió. Finalment una altre imatge d’UV en la regió més extrema, ens mostra les línies del camp magnètic que tracen les partícules carregades elèctricament per damunt de les regions actives.

Els científics estan utilitzant aquestes imatges i dades del SOHO i d’altres missions per conèixer en profunditat les estructures del Sol, que encara formen part d’un gran misteri.

layers.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently