Júpiter vist des de Mart.

Davant d’una imatge del planeta Júpiter amb aquesta definició, ens podríem preguntar qui potser el seu responsable, el Telescopi Espacial Hubble, o el telescopi Keck de Hawaii. Doncs no, la imatge la va captura la sonda Mars Reconnaissance Orbiter a través de la càmera HiRISE, en òrbita al voltant del planeta Mart.

De fet, la càmera HiRISE utiltza el telescopi més potent llançat fora de l’òrbita de la Terra. Ja que actualment Mart està més a prop de Júpiter que de la Terra, i degut que el telescopi no te cap atmosfera que filtri les seves observacions, ha aconseguit aquesta immillorable imatge del planeta més gran del Sistema Solar.

La imatge la va captura la sonda el passat dia 11 de gener d’aquest any.

jupiter.jpg

més informació a, http://hiroc.lpl.arizona.edu/images/PSP/diafotizo.php?ID=PSP_002162_9030

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 5, 2007 1:30 pm

    […] 2 Febrer 2007. Júpiter vist des de Mart. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.