El Telescopi Espacial Hubble, ens mostra les galàxies més allunyades observades fins ara.

El Telescopi Espacial Hubble de la NASA, ha enregistrat la imatge més profunda de l’univers que hem observat fins ara en llum infraroja. Els objectes més dèbils i vermells d’aquesta imatge corresponen a galàxies que és varen formar 600 milions d’anys després del Big Bang. Fins ara no havíem observat cap galàxia tant llunyana. Aquesta visió ens ofereix una profunda mirada de com eren les primitives galàxies.

La imatge que és va capturar l’any 2004 amb el Hubble Ultra Deep Field (HUDF), i és alhora la imatge més profunda en llum visible observada fins ara. La nova càmera instal·lada recentment, la Wide Field Camera 3 (WFC3) recull principalment llum en radiació infraroja i per aquest motiu sembla fins i tot més llunyana que l’anterior, degut que la llum de les galàxies llunyanes s’allunya a regions de llum ultraviolada i visible per tant en l’espectre d’ona de llum infraroja.

Aquesta imatge és va capturar amb l’equip del HUDF09, el qual amb el temps disponible del Hubble va capturar aquesta imatge i oferir-la a la recerca mundial. En només tres mesos, 12 articles científics s’han presentat amb aquestes noves dades.

La fotografia és va capturar amb la WFC3/IR del Hubble a finals del mes d’agost de 2009, durant un total de quatre dies i 173.000 segons d’exposició total. La llum infraroja és invisible, i per aquest motiu els seus colors passen desapercebuts per l’ull humà. Els colors estan assignats comparativament en ones infraroges curtes, mitges i llargues (1,05 microns per el color blau; 1,25 microns pels colors verds; i 1,6 microns pels colors vermells). La representació és “natural”, ja que els objectes blaus semblen de color blau, i els objectes vermells es veuen de color vermell. Els objectes més dèbils tenen una brillantor una mil miionèsima del que pot percerbre l’ull humà.

Aquestes observacions del Hubble són el preàmbul del seu succesor, el Telescopi Espacial James Webb (JWST), que observarà molt més lluny que el Hubble, en longituds d’ona infraroges. EL JWST està previst que sigui llançat a l’espai l’any 2014.

hs-2009-31-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari