Els Grans Observatoris de la NASA observen la Nebulosa del Cranc.

La mort espectacular d’una estrella en la constel·lació de Taurus, va ser observada a la Terra l’any 1054 en forma de supernova. Ara, gairebé mil anys més tard, s’ha convertit en un objecte superdens, anomenat estrella de neutrons, deixant enrere com a conseqüència de l’explosió, unes rafegues de partícules d’alta energia la coneguda Nebulosa del Cranc.

Les dades de raigs X del Chandra, ens proporcionen dades significatives d’aquest enorme “generador” còsmic que està produint energia equivalent a 100.000 sols.

Aquesta imatge ha estat composta per tres Grans Observatoris de la NASA. La imatge de l’Observatori de Raigs X Chandra sens mostra en color blau, la imatge òptica és del Telescopi Espacial Hubble en colors vermell i groc, i el Telescopi Espacial Spitzer ens aporta les dades infraroges en color porpra. La imatge de raigs X és més petita que les altres, degut que la radiació X, és molt més energètica que els electrons emesos en llum visible o infraroja.

sig09-009_med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari