La paret rocosa de Valles Marineris.

En aquesta imatge observem una petita regió de la paret nord de Valles Marineris, el canyó més gran del sistema solar.

Encara no sabem en certesa com una part tant gran de l’escorça del planeta Mart, s’ha desplaçat, i per aquesta circumstància aquestes observacions formen part d’una recerca per comprendre la tectònica de Mart. A més, el canyò ens ofereix una profunda visió de l’interior de l’escorça del planeta vermell.

La càmera HiRISE va observar la profunditat del relleu vertical de més de 9.500 metres. Una seqüència de fines capes és poden observar en la part superior de la imatge, aproximadament a uns 1.000 metres de la superfície de la vall. Degut que, aquesta estructura geològica és troba al costat de la gran regió volcànica de Tharsis, és probable que aquestes capes siguin fluxos de lava. Per sota d’aquesta regió, les capes no són tant regulars. La secció inferior ens mostra que les roques han estat exposades a la forta intensitat dels impactes meteòrics, que ens mostren els seus antics cràters, encara que també podria haver alguna vinculació amb els processos del magma solidificat.

La imatge va ser capturada el dia 8 de novembre de 2006, des d’una alçada de 257,5 quilòmetres, amb una resolució de 50 cm per píxel, des de la sonda Mars Reconnaissance Orbiter.

psp_001337_16752.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari