Saturn observat en infraroig proper.

La càmera del vehicle espacial Cassini ha enregistrat en llum infraroja, una esplèndida imatge del planeta Saturn, el seu sistema d’anells i les ombres d’un parell de satèl·lits.

La gram ombra situada al sud de l’equador, correspon a la lluna Tethys de 1.062 quilòmetres de diàmetre. L’ombra més petita que podem observar al nord de l’equador (just a sobre dels anells), està provocada per la lluna Mimes de 396 quilòmetres de grandària.

Les latituds situades al nord i sud de Saturn, semblen fosques a causa del sistema de filtres emprat per les càmeres de la sonda. En aquesta imatge, han utilitzat un filtre espectral sensible a certes longituds que absorbeixen la llum emesa pel metà, situat en les parts superiors de l’atmosfera de Saturn. Les regions superiors dels núvols situats al nord i sud, generen una major profunditat que les regions situades a l’equador dels estrats de metà. Per aquest motiu la llum de la longitud d’ona de l’infraroig proper, travessa i absorbeix la regió on és troba el metà, amb més facilitat que el que és troba a l’equador, provocant que les latituds situades al nord i sud és vegin més fosques.

La imatge va estar capturada per la càmera de gran camp, de la sonda espacial Cassini el passat dia 23 d’octubre de 2009, utilitzant un filtre espectral sensible a longituds d’ona d’infraroig proper, centrat a 890 nanòmetres.

En el moment de capturar aquesta imatge, la sonda és trobava a 2,6 milions de quilòmetres de Saturn. La resolució de la imatge és de 149 quilòmetres per píxel.

pia11628.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari