Les pedres de construcció de la Via Làctia, encara brillen.

Semblants a brillants ornaments del cel, podem observar els cúmuls globulars d’estrelles, que podrien ser el resultat de petites galàxies, que és van fusionar per formar la Via Làctia.

Fins ara s’han observat unes 150 estructures globulars. La composició d’aquests cúmuls, és molt senzilla, una barreja primordial d’hidrogen i heli. Tant sols alguns cúmuls, presenten unes composicions més complexes, com pot ser el cúmul d’Omega Centauri.

Jae-Woo Lee, membre de la Universitat Sejong de Seul, junt amb altres companys, han examinat 37 cúmuls globulars i han pogut distingir clarament la presència de dues poblacions diferents d’estrelles. Una població sembla tenir una química més complexa, amb uns nivells alts de calci.

Aquest caci d’altres elements pesats, podrien haver-se format en les explosions de les supernoves, incorporant aquests nous materials en les noves generacions d’estrelles. Aquestes dades podrien suggerir, que els cúmuls globulars, són els romanents de galàxies nanes.

mg20427366000-1_3001.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently