Localitzant les primeres galàxies.
Un equip d’astrònoms han estudiat unes galàxies que és varen formar 800 milions d’anys després del Big Bang. En aquesta recerca en concret han observar 22 galàxies amb la presència d’hidrogen, la qual cosa indica una edat aproximada de 787 milions d’anys després del Big Bang. Aquest descobriment és la primera confimació de l’esxistència de petites galàxies, i concreta l’època anomenada de reionització. La recerca és publicarà el proper mes de desembre a la revista Astrophysical Journal.
Els nous avenços tecnològics, com són la Càmera de Gran Camp 3, instal·lada al Telescopi Espacial Hubble, han provocat un gran pas en l’estudi de l’època de la reionització, el començament del mateix Univers que encar queda per observar.
El Big Bang iniciat fa uns 13.700 milions d’anys, va formar un univers calent i obscur. Uns 400.000 anys més tard, va començar a refredar-se les temperatures, i els electrons i protons és van comenár a unir-se, per formar l’hidrogen neutre.
Als 1.000 milions d’anys després del Big Bang, l’hidrogen neutre va començar a formar les primeres galàxies, que emetien energia i començava a recombinar l’hidrogen ionitzat.
En Massami Ouchi, responsable de l’equip de recerca i de l’article, intenta situar l’origen d’aquesta època. Per aquest motiu en Massami Ouchi indica que, “Hem utilitzat filtres progressivament més vermells, que ens mostren longituds d’ona que van creixent, fent aparèixer les galàxies en contagotes, utilitzant aquests filtres, hem anat observat galàxies cada vegada més allunyades”. El que fa diferent aquesta recerca, és que hem observat una regió de l’espai 100 vegades més gran i que per tant tenim una bona mostra de galàxies primitives (22) per fer aquesta investigació.
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.
Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.
Deixa un comentari