Ombres cara a cara.

Un parell de satèl·lits projecten les una sèrie d’ombres, per sobre dels anells de Saturn, en una imatge presa el mes d’agost durant l’equinocci de 2009.

L’ombra de la lluna Janus s’estén a través del mig dela imatge. L’ombra de la lluna Mimes s’observa al fons, ondulant-se lleugerament a través de les estructures verticals dels anells. Els raigs lluminosos són força dèbils i perceptibles just per sobre de Janus.

La geometria de la il·luminació que va acompanyar tot l’equinocci, mentre la llum del Sol s’abaixava inclinant-se per sobre del pla dels anells, enfonsquint-los i fent una projecció contínua d’ombres per sobre dels anells.

Aquestes imatges tant sols són visibles uns pocs mesos abans i després de l’equinocci a Saturn, que succeeix un cop cada 15 anys. Just abans d’aquesta època les càmeres de la sonda Cassini, ja havien començat a observar aquests esdeveniments.

En aquesta imatge la llum solar, prové del nord i disposa d’una inclinació d’uns 8 graus per sobre del pla dels anells.

La imatge és va prendre en llum visible amb la càmera d’angle estret de la sonda Cassini, el passat dia 8 de setembre de 2009, des d’una distància aproximada al planeta de 3 milions de quilòmetres, amb una resolució de 17 quilòmetres per píxel.

pia11618.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari