Distorsió atmosfèrica.

El vehicle espacial Cassini, ha passat per davant de la regió fosca de Saturn, observant la part fosca i no visible del planeta, enregistrant una visió subtilment distorsionada dels anells que hi ha darrera del planeta.

La llum que passa a través de la part superior de l’atmosfera del planeta, és refracta o doblega, distorsionant la visió dels anells.

Els petits punts brillants que observem en la imatge, corresponent a estrelles de fons. Aquesta imatge és va prendre des del costat no il·luminat, en la part nord dels anells i a uns 9 graus per damunt del pla dels mateixos anells.

La imatge és va capturar en llum visible, amb la càmera d’angle estret del vehicle espacial Cassini, el passat dia 7 de setembre de 2009. La imatge és va enregistrar des d’una distància de 3 milions de quilòmetres de Saturn, amb un angle de fase, entre els Sol, el planeta Saturn i el vehicle espacial de 102 graus. la resolució d’aquesta imatge és de 17 quilòmetres per píxel.

pia11616.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 12:01 pm

    […] 5 Novembre 2009. Distorsió atmosfèrica.  […]

Deixa un comentari