Observant l’esquelet còsmic.

Uns astrònoms han localitzat un gengantí i desconegut cúmul de galàxies situat a uns 7.000 milions d’anys llum de nosaltres. El descobriment s’ha fet possible gràcies a poder combinar les dades de dos del més potents telescopis del món, és la primera observació  important d’una estructura de galàxies en un Univers llunyà, que permet una millor comprensió de la “teranyina còsmica”.

“La matèria no està distribuïda uniformement a l’Univers”, comenta en Masakuyo Tamaka, membre de l’ESO i responsable d’aquesta recerca. “Dins del nostre veïnat còsmica, les estrelles es formen en les galàxies i aquestes generalment formen cúmuls de galàxies. Les teories cosmològiques més acceptades preveuen que la matèria s’ajunta en una escala més gran anomenada “teranyina còsmica”, dins de la qual els filaments que s’estenen entre les regions buides, formen una estructura gegantina i dispersa”.

Aquests filaments tenen milions d’anys llum de longitud i constitueixen l’esquelet de l’Univers; les galàxies es reuneixen al seu voltant i en les interseccions es formen immensos cúmuls de galàxies. Els científics s’esforcen a determinar com s’ajunten aquestes galàxies. Tot i que aquestes massives estructures filamentoses han estat observades amb freqüència a distàncies relativament properes a la Terra, fins ara ens ha faltat una proba sòlida de l’existència a l’Univers llunyà.

En la imatge podem observar el que els astrònoms han localitzat, un gegantí i desconegut conjunt de galàxies situades a prop de 7.000 milions d’anys llum de nosaltres.

phot-41a-09-fullres.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari