Una imatge en alta definició de la Via Làctia.

Ajudat de 3.000 fotografies individuals, un físic ha realitzat una nova panoràmica amb alta definició de la nostra galàxia, la Via làctia. Axel Mellinger,  és professsor de la Central Michigan University, el qual descriu el procés d’aquest mosaic en l’ejemplar del mes de novembre de l’Astronomical Society of the Pacific.

En aquesta imatge podem observar estrelles 1.000 vegades més dèbils de les que pot observar l’ull humà, així com centenars de galàxies, cúmuls estel·lars i nebuloses”. Mellinger comenta que l’alta resolució d’aquesta imatge, la fa molt útil per a finalitats tant educatives com científiques.

Axel Mellinger ha trigat 22 mesos i ha tingut que viatjar prop de 43.000 quilòmetres per poder fer les fotografies digitals en els cels foscos de Sud-àfrica, Texas i Michigan. “Encara que després de fer les fotografies, va venir la feina més important”, comenta en Mellinger.

Retallant i enganxant les imatges, no hauria quedat una projecció bidimensional de l’esfera celeste. Per tant cada imatge conté les distorsions necessàries, com les que podem observar en un mapa de la Terra. Aquestes distorsions, són necessàries per tal que les imatges encaixessin sense observar cap afegit. Per aquest motiu, Mellinger ha utilitzat models matemàtics i centenars d’hores davant de l’ordinador.

Un altre problema que hagut de resoldre Mellinger, ha estat la llum de fons estel·lar que diferia de cada fotografia.

“A causa de la contaminació lumínica, el tràfic aeri, o la llum solar que s’escampa per la pols del nostre Sistema Solar, és impossible fer una fotografia astronòmica de gran camp, amb un fons uniforme”, comenta en Mellinger.

Per solucionar aquest tema, Mellinger ha utilitzat les dades de les sondes espacials Pioner 10 i 11. Les dades han permès distingir la llum desitjada, de fons de les estrelles.

El resultat és una imatge de la nostra galàxia, amb multitud d’estrelles. Una imatge de 648 megapíxels disponibles pels planetaris de tot el món.

mwpan2_aitoff_1200x6001.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari