El mapa d’Enceladus.

Aquesta imatge ens mostra un mapa d’Enceladus, una lluna gelada del planeta Saturn, gràcies a la informació presa per la sonda Cassini de la NASA. Aquest nou mapa incorpora noves imatges capturades l’any 2008, amb les millors tècniques de processament.

Podem comparar aquest mapa, amb el que es va mostrar l’any 2008, en el qual podem observar la millora en els detalls en algunes àrees, incloent-hi la regió equatorial que cobreix el satèl·lit des dels 30 graus nord, fins els 30 graus de latitud sud, amb una longitud centrada a 150 graus oest. Entre el mosaic del 2008, i el del 2006, la Unió Astronòmica Internacional, ha precisat la situació de la longitud en 3,5 graus oest.

Les característiques estructures anomenades “pell de tigre”, que han sorprès als científics de la Cassini, es poden observar lleugerament distorsionades en la regió inferior esquerra de la imatge.

Aquest mapa conté només una imatge de la sonda Voyager de la NASA, que va visitar a Enceladus fa uns 25 anys. Aquella imatge cobreix la regió superior del mapa dels 90 graus, fisn els 50 graus de latitud nord.

El mapa és equidistant amb projecció ( forma de cilindre), amb una resolució de 110 metres per píxel a l’equador. El radi d’Enceladus utilitzat per aquesta projecció, és de 252 quilòmetres.

pia11680.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently