Un gegantí impacte a l’Índia podria ser el responsable de l’extinció dels dinosaures.

Aquesta misteriosa conca allunyada de la costa de l’Índia, podria ser el cràter meteòric més gran observat fins ara. Aquest nou estudi, indica que l’origen d’aquest cràter és remunta a uns 65 milions d’anys, just l’època de l’extinció dels dinosaures.

Sankar Chatterjee és un dels investigadors de la Texas Tech University, que ha estudiat aquesta gran conca, situada a l’oest d’una depressió submergida de l’Índia, en motiu d’unes propeccions per localitzar petroli i gas. Alguns dels cràter més extensos és troben  en els llocs amb més producció de petroli del planeta. Chatterjee presentarà aquest estudi durant la celebració de l’Annual Meeting of the Geological Society of America a Portland, Oregon.

“Si estem encertats, aquest és el cràter conegut més gran del nostre planeta”, comenta Chatterjee. “El responsable seria un bòlid d’uns 40 quilòmetres de grandària”.

Cal tenir present que el cràter situat en la península del Yucatan, que es creu es l’origen de l’extinció dels dinosaures, podria tenir entre 8 i 10 quilòmetres de grandària.

0954-shivacrater.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.